Caroline starter op i sin første turnering i årets grussæson, der kulminerer med French Open sidst i maj

Caroline begynder at ligne sig selv igen

Siden Caroline er tilbage efter sygdomsperioden er det gået fremad kamp for kamp, præcis som man kan ønske og håbe. I sin seneste kamp i Miami mod Su-Wei Hsieh, som dagen før havde elimineret verdensetteren Naomi Osaka, kæmpede hun bravt med den fightervilje, vi kender.  Hun spillede især i 2. sæt rigtig god tennis, sluttede sættet med en suveræn tie break 7-0, en ren magtdemonstration. Men derefter manglede der energi til at holde niveau i 3. sæt mod en stærkt spillende modstander. 

Vi fik undervejs prøver på, at Carolines niveau er til stede under overfladen. Men hun mangler endnu de fornødne resourcer til at køre en hård tre sæts kamp igennem på fuld damp fra A til Z.

For ikke så længe siden, måtte Caroline aflyse deltagelse i en turnering, fordi hun mente kun at have kræfter til at gennemføre tre partier. 

Den gode nyhed er, at hun nu er i stand til at gennemføre en tre sæts kamp – at hun begynder at ligne sig selv igen.

Caroline Wozniacki
© 2019 Jimmie48 Tennis Photography This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net Una

Tidligere resultater i Charleston

Caroline har deltaget i Volvo Open, Charleston fem gange og er alle gange nået mindst til kvartfinalen. Hun vandt turneringen i 2011 ved at slå en af tidens betydelige rivaler #3 Jelena Jankovic i semifinalen og Jelena Vesnina i finalen.

Caroline tabte sin første finale tilbage i 2009 til Sabine Lisicki efter at have slået #3 Elena Dementieva i semifinalen. I 2013 blev hun i kvartfinalen slået af den forholdvis upåagtede schweizer Stefanie Vögele.

Sidst hun deltog i Charleston nemlig i 2017 tabte hun kvartfinalen til dengang fremadstormende Jelena Ostapenko.


Der er også tid til lidt pjatteri på banen

Næppe nogen tvivl om, at Wozniacki teamet for tiden er på hårdt arbejde med at bygge formen op, selv om det formentligt foregår “stille og roligt” med den tid det nu kræver, men givetvis meget målrettet og fokuseret på det muliges kunst. 

Fotografen afslører imidlertid, at der heldigvis udover den dybt seriøse side af sagen ind imellem også findes stunder – endog på selveste tennisbanen – til noget andet og mere afslappet som for eksempel “munter leg med stor bold”. Og en time out legestue med anderledes boldleg er nok meget sundt for krop og sjæl.

Modstanderne i Charleston 2019

Caroline sidder over første runde.
I  2. runde kan hun møde Laura Siegemund eller (wc) Emma Navarro.
3. runde kan byde på (12) Mihaela Buzarnescu eller Ysaline Bonaventura eller en kval spiller.
Kvartfinale kan efter seedning blive mod (2) Kiki Bertens eller (15) Maria Sakkari
Semifinale efter seedning muligvis mod (4) Anastasja Sevastova, (7) Julia Görges eller (9) Belinda Bencic.
Først i finalen kan Caroline møde andre top 10 seedede nemlig (1) Sloane Stephens, (3) Arena Sabalenka, (6) Elise Mertens, (8) Madison Keys eller (10) Jelena Ostapenko.

Laura Sigemund kan blive en meget svær modstander, det samme kan Buzarnescu på en for hende god dag. Ellers ser det på papiret først rigtigt udfordrende ud fra kvartfinalen, men vurderinger efter papiret har jo utallige gange vist sig uholdbare og upålidelige.

Dog synes der at være rimelige muligheder for, at Caroline som sædvanlig når mindst kvartfinalen i Charleston. Nu er der i år så meget, der ikke er sædvanligt, så: “Same procedure as every year” er knapt så sikker som i – uden sammeligning iøvrigt –  et vist nok velkendt, tilbagevendende nytårs TV program.

Det handler meget om gode cirkler

Den senere tid har ikke været en dans på roser. Men det går fremad, tilsynelande i stigende tempo.

Som det fremgår af dette citat (TV2 Sport Tennis 23. Marts 2019) er Caroline selv ganske ydmyg i forhold til sin situation: “Jeg er virkelig bare taknemmelig for, at jeg kan være derude og spille og konkurrere. Alt, jeg kan gøre lige nu, er få nogle kampe under bæltet og forsøge at spille bedre, siger hun til WTA’s hjemmeside.”
Men som det også fremgår af artiklen, forventer Caroline meget af sig selv; der er på ingen måde tale om en opgivende holdning, tværtimod.

Nu er hun godt igang med at få nogle kampe under bæltet, og hun er igang med at spille bedre. Mon ikke overliggeren for fremdrift løftes en kende fra kamp til kamp – sikkert endda også de tabte. Væsentligst er det, at Caroline selv synes det går fremad, at hun opbygger energi og resourcer til at spille det spil, hun gerne vil, at form og selvtillid hele tiden styrkes, at hun således kæmper sig ind mere og mere i de gode cirkler, der skal føre til nye, store resultater hen ad vejen, til nye triumfer.

Caroline Wozniacki
© 2019 Jimmie48 Tennis Photography This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net Una

Volvo Car Open, Charleston afvikles i perioden 1.- 7. april 2019.