Foruden nogle vanskelige modstanderne har Caroline en udfordring i at stabilisere sit spil og niveau

Caroline har på det seneste atter i glimt og periodisk vist tennis på et godt niveau, omend et stykke fra hendes normale. Men stabiliteten har haltet, og hun har tabt nogle kampe, som hun ellers havde sat sig på fra start. Kampen i Toronto mod Swiatek var sådan en.

Bo Bentsen, TV2 Sport citerer 8. August 2019 Patrik Wozniack efter kampen mod Swiatek (uddrag):

“Hun mangler selvtillid og tro på tingene, og så mangler hun kynisme. Det er anden gang i år, hun smider en kamp, hvor hun vinder første sæt så klart og er overlegen. Så overlader hun initiativet til modstanderen ved at stå og spille i modstanderens favoritside. Hun spiller dem varme, og så taber hun grebet om kampen. Det er fuldt fortjent, at Swiatek vinder kampen. Jeg synes, hun spiller bedst i de to sidste sæt, siger han.”

Ja, hvis man overlader initiativet til en af de formentlig kommende superstjerner, vil denne gå efter sin chance, satse hele butikken, forsøge at overtage kampen. Når hun fornemmer, det er ved at kunne ske, får hendes selvtillid et ordentligt boost, og så har vi balladen.

Selv om det samlet set kunne ligne en lidt bleg indsats af Caroline, vandt hun trods alt 83 point mod Swiateks 82 i tre sæts kampen. Caroline kunne altså godt vinde dueller, men hun tabte de forkerte. Caroline lavede atypisk for hende dobbelt så mange fejl som vindere, hvilket indikerer, at hun dog prøvede at “gøre noget” trods en vaklende selvtillid, men det var måske for sent.

Andreescus kamp i Toronto mod Karolina Pliskova er iøvrigt andet aktuelt eksempel på selvtillidens betydning i en individuel sport som tennis. Andreescus selvsikre spil lammede fuldstændigt en af verdens bedste tennisspillere i første sæt, og efter et sløjt andet sæt af Andreescu afgjorde hun alligevel kampen i tredje ved at genfinde sin selvsikkerhed og selvtillid – det på trods af en skade, der muligvis hæmmende hende en smule.

Egentligt er det ikke særligt besynderligt, at Caroline har disse udfordringer. Hun har spillet meget få kampe over en længere periode, mangler derfor den kampform og fastholdelse af koncentration, der i høj grad skal danne basis for at opbygge selvtillid og højt spilleniveau ved at vinde kampe og i det hele taget spille sig til succesoplevelser. Den bider sig selv i halen ved, at den manglende kampform medfører tidlig exit i turneringerne, dermed for få kampe og dermed begrænsede muligheder for at opbygge selvtillid og stabilisere spillet o.s.v

Caroline har således en udfording i at opbygge og opretholde tilstrækkelig selvtillid til at spille sit spil og på et højt, stabilt på niveau. At søge at tilgodese den udfordring og få taget nogle skridt i den rigtige retning må været hovedformålet med deltagelsen i Cincinnati.

Denne sidste turnering er dermed ret så vigtig i opvarmning og forberedelse til US Open, der starter 26. august. Der er desuden en uge imellem for Wozniacki teamet til at evaluere, fokusere på indsatsområder, træne og i det hele taget få indstillet Caroline, så hun er så klar som muligt til at stille op på Flushing Meadows.

Tidligere resultater i Cincinnati

Caroline fik sin debut på WTA Touren netop i turneringen Western & Southern Open, Cincinnati i 2005, hvor hun mødte #12 på verdensranglisten Patty Schnyder, som hun dog tabte til i første kamp. Turneringen er en af de få store, hun endnu ikke har vundet. Hun har heller aldrig nået i finalen. Bedste resultater er en semifinale og 3 kvartfinaler.

Modstanderne

Caroline spiller med fra start, da hun ikke er seeded i denne turnering.

I første runde møder hun 19 årige Dayana Yastremska #33 på verdensranglisten. Yastremska, der betragtes som stortalent, er meget kontant og modigt spillende, søger at styre spillet fra baglinjen og afgøre duellen hurtigt. Hun har i år vundet to WTA titler og besejret blandt andre Muguruza, Sabalenka, Garcia og senest i Toronto Konta og Azarenka.
Caroline skal nok prøve at finde på andre løsninger end rene bagliniedueller, som er Yastremskas hjemmebane.

I anden runde kan Caroline møde (11) Anastasija Sevastova eller (WC) Svetlana Kuznetsova, en gammel kending, som Caroline har haft mange spændende opgør med.

Tredje og fjerde runde kunne af seedede spillere byde på henholdsvis (8) Sloan Stephens og (3) Karolina Pliskova eller (14) Johanna Konta.

I semifinalen kunne af top 10 seedede spillere vente Ashley Barty, Petra Kvitova, Arena Sabalenka. Kerber, som er (13) seeded kunne også være en mulighed.

De øvrige top 10 seedede: Naomi Osaka, Simona Halep, Kiki Bertens, Elina Svitolina, Serena W vil Caroline først kunne møde i finalen.

Turneringen i Cincinnati afvikles 12-18 august.