Caroline spiller i Citi Open turneringen, der starter 30. juli.

Efter en lidt længere kamppause, stiller Caroline nu op i turneringen Citi Open i Washington. 

Det er den første af Carolines tre planlagte opvarmningsturneringer op til årets sidste Grand Slam, US Open. Måske lidt flot her at betegne de kommende Premier 5 turneringerne i Montreal og Cincinnati som opvarmningsturneringer. Men Wozniacki teamet har jo annonceret årets Grand Slams som 1. prioritet, så set i den sammenhæng, er det vel rimeligt nok. 

Selvfølgelig vil Caroline da gerne vinde også andet end Grand Slams; vi så jo hendes åbenlyse glæde ved at vinde den noget mere beskedne turnering i Eastbourne tidligere på året. Men at få sit spil på hard court helt på plads samt at få opbygget kampformen gennem nogle gode kampe, er givetvis meget seriøse formål med og mål for de tre turneringer før det gør løs i US Open.

Caroline deltog ikke i turneringen i Washington sidste år, hvor hun jo spillede i Båstad. I 2016 trak hun sig i 2. sæt mod Samantha Stosur i 2. runde.

Modstanderne

Caroline spiller mod en kvalifikationsspiller i første runde og kan først møde en seedet spiller i 3. runde, kvartfinale, nemlig (5) Aleksandra Krunic.

I 4. runde, semifinale, kan de seedede modstandere blive (3) Naomi Osaka eller (7) Donna Vekic.

Finalemodstandere kunne efter seedning blive (2) Sloane Stephens, (4) Ekaterina Makarova, som vandt turneringen sidste år, (6) Belinda Bencic, som synes på vej tilbage, (8) Yulia Putintseva.

På papiret ser det jo meget tilforladeligt ud, men det skal man som sædvanligt næppe lade sig forblænde af. Det er lutter stærke modstandere – der er næppe meget andet på WTA touren – så mulighederne for at møde nogle gode modstandere i nogle gode kampe fejler ikke noget.

Breaks er en del af gamet

Caroline står overfor en udfordrende og forhåbentlig travl periode, der stiller store krav til, at energi og ressourcer er tilstrækkelige og til stede, når det kræves. Den udfordring har Wozniacki teamet gennem karrieren vist sig at mestre, at tilrettelægge turnerings-, trænings- og kostplan suppleret med passende breaks og forsødet med alternative ingredienser således, at det hele går op i en højere enhed.

Caroline Wozniacki
© 2018 Jimmie48 Tennis Photography This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net Una

Forventningerne

Det ligner en velovervejet plan. 3 turneringer med en i princippet “lidt blød start” i en mindre turnering efterfulgt af 2 store turneringer samt en uges tid til træningsindsat, tilretningerne og finpudsning lige inden det bryder løs i US Open.

Det bliver interessant at se, om Caroline vil starte op med brask og bram eller snarere vil satse på at få spillet sig ind, at komme godt igang. 

Ligeledes bliver det interessant at se, hvor Carolines niveau er på nuværende tidspunkt, og hvordan hun vil spille sig op til årets sidste Grand Slam, hvor forventningerne – nok ikke mindst Carolines egne – blandt andet baseret på tidligere resultater på Flushing Meadows, er høje.

Med hensyn til at vinde trofæet i Washington, vil det næppe være den helt store overraskelse, hvis Caroline snarere anvender turneringen til at få sit spil til at fungere, som hun ønsker, end til en ensidig satsning på at hjemtage pokal nummer 30 – omend der ikke nødvendigvis behøver at være et modsætningsforhold.