Når Caroline kan vinde 10 kampe ud af 15 mod top 10 spillere, er hendes niveau meget højt i år. Det burde række til at nå langt i Beijing.

Caroline har spillet godt det seneste års tid, det bedste tennis i sin karriere. I år har hun vundet 53 kampe og kun tabt 18. Hun har i 2017 vundet 10 kampe over top 10 spillere, heriblandt to verdensettere, og kun tabt 5 kampe til denne kategori. Der har selvfølgelig også været lidt malurt i bægeret. Meget flot er hun nået frem til syv finaler, men det har voldt problemer at vinde den sidste kamp, finalen. Desuden har der været nogle mere eller mindre uforståelige tidlige exits og udfald gennem året.

I løbet af året, ja også i løbet af den enkelte turnering, har der været kæmpe forskel på Carolines præstationer i top og bund. Top præstationer har der været rigtigt mange af, og topniveauet er højt. Toppen må være semifinalen mod Muguruza i Tokyo. I den anden ende af skalaen finder vi for eksempel finalen i Båstad og 1. runde kampen i Wuhan i denne uge, kampe som vi helst glemmer

Lad os lige kaste et hurtigt blik på forløbet siden sommerferien og op til China Open

I Båstad startede Caroline svagt efter sommerferien, spillede sig lidt op i turneringens næste kampe, men tabte så efter en famlende præstation i finalen.
Toronto turneringen var flot og velspillet på højt niveau indtil finalen. Her holdt niveauet ikke, og Caroline tabte (igen) til en velspillende Svitolina.
I Cincinnati spillede Caroline 2 gode kampe, men tabte kvartfinalen til Pliskova, som bare var bedst på dagen.
US Open blev den store skuffelse, hvor Caroline efter en tynd indsats blev slået ud allerede i 2. runde af Makarova, som hun ellers aldrig har tabt til.
Tokyo var næste turnering. Her kunne det være gået galt allerede i første runde mod Shelby Rogers og endnu tættere på exit var hun i 2. runde mod Cibulkova, som måtte trække sig. Men så kom den mirakuløse forvandling, hvor Caroline præsterede på sit højeste niveau i en meget velspillet kamp mod verdens nummer 1 Muguruza. Alt fungerede, og Caroline lavede næsten ingen fejl i en opvisningslignende dyst. Finalekampen blev også en flot kamp, hvor den forløsende finalesejr endelig kom i syvende forsøg.
I Wuhan røg Caroline som bekendt ud allerede i første runde efter en uengageret indsats, hun lignede en, der slet ikke var tilstede. Meget enkelt og præcist beskrevet af kommentatorerne under kampen og op til Beijing: Manglende fokus, ude af stand til at finde den fornødne energi.
Det ses ofte at en spiller, der lige har vundet en turnering, i den efterfølgende netop kommer tilbage uden engagement og ryger tidligt ud. Derfor ingen grund til panik. Efter lettelsen ved endelig i syvende forsøg at vinde sin finalesejr kunne man næsten se, hvordan luften gik ud af ballonen, da Caroline rakte armene i vejret efter den afgørende matchbold: Pyh ha, der var den!
Nu har hun sundet sig nogle dage, og det er forventeligt, at hun vender tilbage på sit høje niveau med fuldt engagement og på fuld kraft i en turnering, hvor hun gennem årene har befundet sig godt.
Når alt det er sagt eller rettere skrevet,

hvordan kan man så se Carolines muligheder l China Open.

Udfordringerne starter allerede i 1. Runde, hvor hun møder Qiang Wang, nummer 55 på ranglisten, som Caroline risikerer at tabe til, hvis hun starter lidt svagt op. Men det kan også blive en rigtig god kamp at komme igang på, hvis hun er klar til kamp. Head to head 2-1.
I anden runde vil hun formentligt – igen – kunne møde Anastasia Pavlyuchenkova, som uden tvivl vil gøre alt, hvad hun kan for at få revanche for finalenederlaget i Tokyo; og “Pavs” har spillet til at gøre livet surt for sin modstander. Head to head 6-1, så Caroline har hidtil haft styr på Pavlyuchenkova.
3. Runde kunne byde på (12) Petra Kvitova, som på en god dag er meget svær at have med at gøre. Head to head 5-6. Kvitova har endnu ikke genvundet fuld styrke efter sin skade, men Caroline skal “være der” på dagen.
Såfremt Caroline når til kvartfinalen, står verdensetteren (1) Muguruza formentlig på den anden side af nettet. Caroline havde i Tokyo helt styr på hende, ellers en af de dominerende spillere i øjeblikket. Kan Caroline mon gøre det igen? Ja hvorfor ikke – head to head 3-3. Men det kræver Carolines højeste niveau at kunne gøre det igen.
Hvis ja, vil semifinalemodstanderen nok være (3) Elina Svitolina, formentlig en af de sværeste modstandere, som spiller samme type spil som Caroline, og hun gør det uhyggeligt godt. Head to head 0-3, Caroline har aldrig slået Svitolina. Så tiden må være inde.
Hvis det rækker så vidt, vil finalemodstanderen efter seedningen være (2) Simona Halep, alternativt (4) Karolina Pliskova, (6) Johanne Konta eller (7) Svetlana Kuznetsova – måske (9) Jelena Ostapenko. Af disse har Caroline aldrig slået Konta og Ostapenko. Head to head henholdsvis 0- 2 og 0-4. Halep, Pliskova og Kuznetsova er alle svære modstandere, men bestemt ikke umulige for Caroline at besejre. Head to head henholdsvis 3-2, 5-3, 8-6.

Jo da, den lodtrækning kræver en meget klar Caroline straks fra start. Der er store bump på vejen, men såfremt Caroline møder op til turneringen med sit høje niveau og i højt gear, er det slet ikke umuligt at nå langt i turneringen.