Caroline Wozniacki har med 6 kampe i Auckland og Sydney fået et passende antal kampe, som kan være den helt perfekte optakt til årets første Grand Slam turnering

Hvis Caroline Wozniackis chancer for at nå frem til de afgørende runder ved Australian Open alene skal vurderes på indsatsen i de to første turneringer i 2017, taler logikken for, at hun allerede må forlade turneringen i 3. runde mod 9. seedede Johanna Konta (GBR), som har vist skræmmende styrke, da hun netop har vundet finalen i Sydney efter lutter sikre 2-sæts sejre, senest i lørdagens finale 6-4, 6-2 over ranglistens no. 3 Agnieszka Radwanska.

Carolines optakt har været lidt mere svingende, da hun i kvartfinalen i Auckland tabte til no. 53 Julia Goerges, selvom Caroline førte 6-1, 3-0, inden tyskeren efter en elendig indledning på kampen omsider begyndte at holde boldene på banen, mens danskeren ikke formåede at ændre sit spil, så tyskeren ikke fik mulighed for at hamre løs til boldene.

I Sydney tabte Caroline igen i kvartfinalen efter årets hidtil længste WTA kamp om 19-20. pladsen på ranglisten over mere end 3 timer mod Barbora Strycova (CZE) i en kamp under ekstreme vilkår med næste 40 graders varme og kastevinde, som bidrog til mere end 40 såkaldte uprovokerede fejl, hvilket har fremkaldt mange bekymringer i efterfølgende kommentarer.

Det kan dog vise sig at være en stor fordel, at Caroline ikke nåede videre og skulle spille yderligere 1 eller 2 opslidende kampe i Sydney, da hun derved får den bedst mulighed optakt med et par ekstra dage til at være 100 procent forberedt til de første par kampe, hvor hun ikke bør få problemer mod no. 184 Arina Rodionova (AUS), som har wildcard, eller i 2. runde (R64) mod 20-årige no. 97 Donna Vekic (CRO) eller 19-årige no. 208 Lizette Cabrera (AUS), som også har fået wildcard – især ikke hvis Carolines skal tælles med i outsider-feltet til titlen.

Selvom nederlaget til Strycova kunne forekomme både ærgerligt og helt unødvendigt på grund af det alt for store antal fejl, har Michael Tauson over for Tennisavisen givet udtryk for, at Caroline er så rutineret, at nederlaget ikke vil sætte sig mentalt.

Tauson tror heller ikke, at det får det får nogen negativ konsekvens for Konta, at hun har spillet hele 9 kampe inden Australien Open, da finalesejren giver ekstra selvtillid, og hun har trods alt weekenden til at restituere, og derfor forventer han ikke, at Konta få problemer i 1. runde, hvor hun møder no. 73 Kirsten Flipkens (BEL), som vandt deres seneste indbyrdes møde i Monterrey i marts 2016.

Klarer Konta den forhindring, kan hun få en svær kamp i 2. runde mod 19-årige no. 47 Naomi Osaka (JPN), der dog ikke har fået den bedste optakt, da hun kun har fuldført en enkelt kamp, da hun i 1. runde vandt 6-2, 6-4 over no. 53 Annika Beck (GER), hvorefter hun vandt på walkover mod Venus Williams (USA), og i kvartfinalen måtte hun trække sig ved stillingen 0-2 mod den senere finalist no. 36 Ana Konjuh (CRO).

Meget står og falder dog med, om Caroline genfinder de gode takter fra 2016, hvor hun efter en svær periode efter sin langvarige skade fandt storspillet frem under US Open og i resten af sæsonen spillede noget af sit bedste i karrieren, hvilket har skabt fornyet forventning om, at det kan lykkes for hende at opnå det store mål at vinde Grand Slam, hvilket ikke er urealistisk, hvis hun både er skadesfri og topmotiveret.

Der er dog ikke råd til kampe, hvor hun mister fokus og falder for meget i niveau mod de bedste spillere, men hvis hun efter de første kampe har fundet sit topniveau, vil sejr over Konta og avancement til 1/8-finalen være realistisk, selvom favorit-værdigheden dog ligger hos Konta, medmindre Caroline får samme snert i boldene som i sidste del af 2016, hvilket hidtil ikke har været tilfældet.

Finder hun til gengæld det niveau, er det Tausons opfattelse, at Caroline kan blive farlig for de øvrige, men ellers vil spillere som Konta formentlig “slå lige igennem” hende.

Cibulkova og Serena kan blive næste hindring

Ifølge seedningerne kan Caroline eller Konta i 1/8-finalen møde 6. seedede Dominika Cibulkova (SVK), som højst overraskende vandt WTA-slutspillet i oktober 2016.
Slovakken fik ikke den bedste start på 2017, hvor hun tabte til Alize Cornet (FRA) i Brisbane og Eugenie Bouchard (CAN) i Sydney, men som tidligere påpeget kan man sjældent lægge alt for meget i resultaterne i årets første turneringer, hvor ingen af  spillerne i top 5 fik nogen overbevisende start på året.

Caroline fører 9-4 indbyrdes mod Cibulkova, som vandt det seneste opgør i St. Petersbourg i 2016, men muligheden for at nå videre til kvartfinalen forekommer meget realistisk – også hvis modstanderen i stedet bliver 30. seedede Ekaterina Makarova (RUS) eller no. 50 Sara Errani (ITA), som begge er spillere, som Caroline har krammet på.

I en eventuel kvartfinale kan Caroline til gengæld for alvor få ørerne i maskinen, hvis modstanderen bliver 2. seedede Serena Williams (USA), som danskeren kun har besejret en enkelt gang, men Serena har ikke fået nogen optimal optakt, idet hun kun har spillet 2 kampe, da hun i 2. runde i Auckland slet ikke fik spillet til at fungere mod no. 69 Madison Brengle (USA), som vandt i 3 sæt.

Serena kan risikere at tabe allerede i 1. runde mod det schweiziske stortalent 19-årige no. 48 Belinda Bencic, hvis amerikaneren ikke rammer formen fra start, hvilket i så fald vil øge Carolines muligheder i kvartfinalen, hvor 16. seedede Barbora Strycova (CZE), der står til at møde Serena i 1/8-finalen, også er en mulig modstander, som Caroline som nævnt tabte sin seneste kamp mod i Sydney.
Tauson tvivler dog på sejr til Bencic, som efter hans opfattelse er lidt tung.

Der er dog aldrig nemme kampe i en Grand Slam kvartfinale, men både Bencic og Strycova er modstandere, som Caroline har gode chancer mod, når hun er i topform, men alt skal klappe, for at hun kan nå semifinalen, og derfra kan alt ske.

Konklusionen af ovenstående må være, at der er størst sandsynlighed for, at turneringen slutter for Caroline i 3. runde, men slipper hun forbi den, kan hun blive blandt kandidaterne til titlen, især hvis Serena snubler undervejs.

Julia Boserup helskindet gennem kvalifikationen

Caroline Wozniacki er ikke den eneste deltager med dansk statsborgerskab i turneringen, idet dansk-amerikanske Julia Boserup, der er no. 117 på WTA-ranglisten, med sejre 6-1, 6-2 over Ayumi Morita (JPN) og 6-2, 3-6, 6-2 over no. 191 Julia Glushko (ISR) samt 6-2, 6-1 over no. 275 (WC) Olivia Rogowska (AUS).

Julia havde ellers ikke den bedste optakt, da hun både i Brisbane og Hobart tabte i 1. kvalrunde, hvor hun begge gange vandt jævnbyrdige 1. sæt, men efterfølgende tabte med overbevisende cifre i de to næste sæt.

Julia imponerede alle, da hun i Wimbledon nåede 3. runde, og hvis hun kan gentage dette kunststykke i Melbourne, kan hun formentlig få opfyldt målet om top 100.

I 1. runde møder hun veteranen 36-årige no. 96 Francesca Schiavone (ITA), og hvis hun kan vinde over den “gamle dame”, venter 11. seedede Elina Svitolina (UKR).
Skal Julia videre fra den kamp, kræves formentlig et større mirakel – og hvis miraklet sker, skal der yderligere et mirakel til i 3. runde, hvor 24. seedede Anastasia Pavlyuchenkova (RUS) formentlig venter.

Julia Boserup
Foto: Boserup – Julia Boserup vinder over Elena Vesnina i Indian Wells 2016

Turneringen kan følges på Eurosport I og 2, samt på Eurosport Player, der viser kampe fra alle baner, og derfor kan man se Julias kamp mod Schiavone mandag, hvor den er 3. kamp efter kl. 0100cet på Court 20.