I finalen ved $505.655 ATP turneringen stod favoritten Pablo Cuevas, Uruguay overfor den helt store italienske overraskelse i turneringen, Luca Vanni.

Vanni der er 1,98m og i høj grad lever på sin serv havde lagt sin strategi. Han skulle holde sine servepartier og håbe på sine chancer i Cuevas partier. Det skal lige siges at før denne turnering havde 29-årige Vanni aldrig vundet en kamp på ATP niveau.

Taktikken fra Vanni lykkedes kun delvist. Vanni havde et ukoncentreret parti i første sæt og det udnyttede Cuevas kynisk og vandt første sæt 6-4.

I andet sæt fandt Vanni for alvor det stort anlagte spil frem og serven fungerede. Samtidig lavede Cuevas langt flere uprovokerede fejl og sættet endte 6-3 til Vanni.

I tredje steg intensiteten. Duellerne fik virkelig nerve og begge spillere var mentalt på og dermed fuldstændig fokuserede. Dermed endte det hele i tiebreak. Cuevas var der en spids bedre og vandt 7-4. Cuevas sejr blev dermed på 6-4,3-6,7-6(4).

Det var Pablo Cuevas 3. ATP finale og han har vindet dem alle. Han kan godt blive en “dark horse” i French Open feltet.

Forrige artikelITF Junior Grade 4 Gjovik: Emilie Hansen tabte i Kval-finalen, 4 piger i Main Draw
Næste artikelATP Memphis: Nishikori slår Anderson og vinder en guitar
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.