Det har været en formidabel uge for 29-årige Luca Vanni, Italien (verdens nr. 149) i ATP turneringen i Sao Paolo i denne uge. Italieneren har spillet fremragende grustennis. Han måtte inden da igennem kvalifikation og nu hvor han er i finalen er han den første kvalifikationsspiller der har nået finalen i turneringens 15-årige historie.

Han slog i semifinalen hjemmebanefavoritten Joao Souza med 6-4,6-7(5),6-4 i en kamp hvor Vanni ellers så ud til at være knækket i anden sæt. Han førte nemlig 5-4 og kunne serve sejren hjem, men Souza brød tilbage og vandt tiebreaken. Her så Souza med hjemmepublikum i ryggen ud som om han havde sat sig til rette i førersædet. Men Vanni viste mental styrke og kæmpede sig tilbage.

Hvorvidt Vannis eventyr kan fortsætte med en turneringssejr kommer an på hans modstander, Pablo Cuevas, Uruguay der som nr. 32 i verden er klar favorit. Cuevas der er 29 år slog i sin semifinale Santiago Giraldo, Columbia med 6-4,6-3. Cuevas har to turneringssejre i bagagen og måske er den tredje i hus senere idag.

Kampen spilles kl. 16 lokal tid, dvs. 19 dansk tid. Kampen kan ses på tennistv.com.