Det har været en formidabel uge for 29-årige Luca Vanni, Italien (verdens nr. 149) i ATP turneringen i Sao Paolo i denne uge. Italieneren har spillet fremragende grustennis. Han måtte inden da igennem kvalifikation og nu hvor han er i finalen er han den første kvalifikationsspiller der har nået finalen i turneringens 15-årige historie.

Han slog i semifinalen hjemmebanefavoritten Joao Souza med 6-4,6-7(5),6-4 i en kamp hvor Vanni ellers så ud til at være knækket i anden sæt. Han førte nemlig 5-4 og kunne serve sejren hjem, men Souza brød tilbage og vandt tiebreaken. Her så Souza med hjemmepublikum i ryggen ud som om han havde sat sig til rette i førersædet. Men Vanni viste mental styrke og kæmpede sig tilbage.

Hvorvidt Vannis eventyr kan fortsætte med en turneringssejr kommer an på hans modstander, Pablo Cuevas, Uruguay der som nr. 32 i verden er klar favorit. Cuevas der er 29 år slog i sin semifinale Santiago Giraldo, Columbia med 6-4,6-3. Cuevas har to turneringssejre i bagagen og måske er den tredje i hus senere idag.

Kampen spilles kl. 16 lokal tid, dvs. 19 dansk tid. Kampen kan ses på tennistv.com.

Forrige artikelATP Memphis: Nishikori kæmper sig i finalen
Næste artikelITF Plantations, USA: Ørvad tabte i første kvalrunde
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.