Trods voldsomme kramper lykkedes det for Holger Rune i bedste "Wozniacki-stil" at vinde sine sidste 3 servepartier i ATP 250 kvalfinalen i Chile

En vigtig målsætning for 17-årige Holger Vitus Nødskov Rune i 2021 er at etablere sig på ATP-touren inden året er omme, men han er også bevidst om, at der skal præsteres på et  konstant højt niveau, hvilket han i sidste uge ved ATP 250 i Buenos Aires formåede i halvanden sæt mod ATP-ranglistens no. 47 Albert Ramos-Vinolas, der fra midten af 2. sæt udnyttede, at Holger ikke helt kunne bevare sit momentum.

ATP Buenos Aires: Holger Rune på sejrskurs mistede grebet i ATP-debut

Derfor var der ingen point at hente til ranglisten, hvor Holger netop er dalet 4 pladser til no. 410, men til gengæld giver hver eneste kamp på ATP-niveau både erfaring og vished om, at Holger kan være med på dette niveau.

Holger fik en ny chance for at deltage i endnu en ATP 250 turnering, da han fik wildcard til kvalifikationen til Chile Dove Men+Care i Santiago, hvor kravet for at deltage i hovedturneringen er 3 sejre i kvalifikationen mod spillere, der er væsentligt højere rangeret end Holger.

I den første kvalrunde lørdag mødte Holger 26-årige no. 296 Goncalo Oliveira (POR), der havde Holger under pres i 1.sæt, som Holger dog fik reddet hjem i tiebreak, men en smule slækken på koncentrationen bevirkede, at portugiseren vandt 2. sæt overbevisende 6-2.
Holger fik dog kontrol over kampen i 3. sæt, hvor han sikrede sejren 7-6(3), 2-6, 6-2.

Søndag mødte Holger 29-årige 3. seedede Emilio Gomez (ECU), der er no. 176 på ranglisten, og efter en solid indsats sikrede Holger sig 1. sæt 6-3, men kampen var endnu et eksempel på, at der skal holdes fuldt fokus hele vejen, da Holger blev brudt ved 4-4, hvorefter Gomez med et rent parti sørgede for, at kampen skulle afgøres i 3. sæt, hvor Holger genvandt kontrollen over kampen og vandt 6-3, 4-6, 6-1.

Der manglede dog stadig en enkelt sejr mere, inden Holger kunne stemple ind i hovedturneringen, og modstanderen i kvalfinalen var 28-årige no. 223 Renzo Olivo (ARG), der sidste år var i semifinalen i samme turnering.

Kampen kunne følges på livestream fra betting-tjenester, og mange har formentlig undret sig over Holgers nye “frisure”, som dog skyldes, at han ikke har været klipper for nylig, og derfor blev elastikker fra brugte ansigtsmasker anvendt til at lave hårdutter, så håret ikke falder ned foran øjnene.

ATP 250 Santiago
Foto: Martin_piano – Holger Vitus Nødskov Rune

I det meste af 1. sæt var Holger i teten, da han brød serven til 2-0, men et lidt sjusket serveparti med bl.a. dobbeltfejl og et mislykket netfremstød bragte Olivo tilbage i sættet, og argentineren brød også direkte tilbage, da Holger igen brød serven til 4-2.
Ved 4-4 blev fik Holger igen brudt serven efter en stribe fejl i partiet.
Da Holger ikke udnyttede en enkelt chance for at bryde tilbage, kunne Olivo sikre sig 1. sæt 6-4.

ATP 250 Santiago
Foto: Martin_piano

I 2. sæt skærpede Holger koncentrationen, da han indledte med et rent serveparti, og han havde derefter break-muligheder ved 15-40 efter en dobbeltfejl af argentineren, der dog afværgede begge, men Holger brød alligevel til 2-0, da han nåede frem af straffede en stopbold.

Herefter fulgte kampens længste parti, hvor Holger afværgede 2 break-muligheder, inden han udnyttede sin 4. fordel til 3-0, og det blev 4-0, da Holger efter at have misbrugt 3 break-muligheder udnyttede den 4. mulighed, og efter et rent serveparti til 5-0 var sættet afgjort – skulle man i det mindste tro, men Olivo fik reduceret til 3-5, inden Holger holdt serv til 6-3.

ATP 250 Santiago
Foto: Martin_piano

I det afgørende 3. sæt var Holger fokuseret fra start, da han indledte med med et break ved 15-40, og ved 40-30 i egen serv øgede Holger føringen til 2-0 til stor utilfredshed fra Olivo, der længe diskuterede med både dommer og referee, men han fik dog ikke omstødt kendelsen.
I stedet fik Holger en enkelt mulighed for et afgørende break til 3-0, men Olivo afværgede med en servevinder og bevarede kontakten ved 1-2, hvorefter Holger holdt serv og bevarede forspringet ved 3-1.

Olivio bevarede stadig kontakten, da han holdt serv til 2-3, og samtidig blev det tydeligt, at Holger var voldsomt generet af kramper, der gav mindelser om den berømte kamp ved WTA-slutspillet i Doha i 2009, hvor Caroline Wozniacki med tårerne løbende ned ad kinderne på grund af smerter humpede sig igennem afslutningen af kampen, som hun endte med at vinde 6-0, 6-7(3), 6-4 over Vera Zvonareva.

En Google-oversættelse af dette tweet:
Intens match, der leves i den centrale domstol! Hvilken kamp kæmper Holger Rune.
3-1 den 17-årige dansker vinder det sidste sæt, det har allerede været mere end to timer af kampen!

På mirakuløs vis lykkedes det for Holger, der var tvunget til at satse på hurtige afgørelser, at vinde sine egne servepartier til både 4-2 og 5-3, selvom han efter hvert point havde svært ved at holde sig på benene, hvorimod Olivo uden problemer kunne vinde sine servepartier rent til både 3-4 og 4-5, inden det lykkedes Holger at afgøre kampen med en bold, der efter tjek fra dommeren havde kontakt til baglinjen, hvorved Holger trods kramperne vandt kampen 4-6, 6-3, 6-4.

ATP 250 Santiago
Foto: Martin_piano

I de øvrige kvalfinaler var vinderne no. 168 Alejandro Tabilo (CHI), no. 171 Juan Pablo Varillas (PER) og no. 257 Sebastian Baez (ARG), og sidstnævnte bliver Holger modstander i 1. runde af hovedturneringen.

Sebastian Baez er 3 år ældre end Holger, og for 2 år siden var han no. 1 på junior-ranglisten.

Hvis det lykkes for Holger at vinde kampen, møder han i 2. runde 2. seedede 31-årige no. 29 Benoit Paire (FRA), som uden tvivl vil være opsat på at revanchere nederlaget til Holger i en opvisningskamp ved UTR Leschly Nordic Masters i Hørsholm.

Nordic Masters: Hoger Rune vinder over ATP no. 28 Paire og møder Christian Sigsgaard i dansk finale

Forinden bør al fokus dog rettes mod at finde den rette taktik til at besejre Sebastian Baez i 1. runde, når de mødes tirsdag – formentlig ved 19-1930 tiden – på Court Central, hvor TV 2 vil uden tvivl også vise kampen på TV 2 Sport X.

Forrige artikelTurneringer uge 10: Holger Rune starter ugen med ATP 250 kvalfinale i Chile
Næste artikelSådan vinder du penge på din tennisviden
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.