Sæsonafslutningen på mændenes ATP Tour nærmer sig og kulminerer med sæsonfinalen i London i begyndelsen af november, hvor verdens otte bedste herrespillere dyster om ATP Finals-trofæet.

Fem spillere har allerede kvalificeret sig til sæsonfinalen: Nadal, Djokovic, Federer, Medvedev og Thiem. Læg dertil at græske Tsitsipas er så godt som kvalificeret.

Tilbage står kampen om de sidste to pladser – dem er der særdeles hård kamp om. Realistisk set er seks spillere i spil til de to pladser: Wimbledon-semifinalisten Bautista Agut, sidste års vinder af sæsonfinalen tyske Zverev, belgiske Goffin, den italienske komet Berrettini, japanske Nishikori og den franske elegantier, Monfils.

Derfor vil kampen om at opnå tilstrækkeligt med ATP-points i sæsonens sidste turneringer spidse til. Det bliver formentlig et sandt drama, hvem der nupper de sidste to pladser.
I denne uge afsluttes det såkaldte Asian Swing med 1000 points-turneringen i Shanghai. Den asiatiske den af ATP Touren har allerede været forbi bl.a. Tokyo og Beijing.

Hele verdenstoppen undtagen Nadal og Nishikori stiller op i Shanghai. Den forsvarende mester og verdensetteren Djokovic er klar favorit. Han har selvtilliden på plads efter sejren i Tokyo og jagter tilstrækkeligt med points til at holde fast i positionen som verdens nr. 1, som er truet af Nadal ovenpå spanierens sejr ved US Open.

Inden for de seneste uger har Djokovic overhalet legender som Jimmy Connors (268) og Ivan Lendl (270) på listen over spillere, der har været nr. 1 i længst tid.

Djokovic har nu regeret som verdens nr. 1 i 272 uger – tredjelængst i historien – og kan nu skimte Sampras med 286 uger og Roger Federer med 310 uger som verdensetter forude. Den rekord vil Djokovic tydeligvis gerne erobre.

Det bliver formentlig mega tæt, om Djokovic kan holde Nadal bag sig og ende som årets nr. 1 – og måske endda fortsætte som nr. 1 langt ind i 2020 og gå forbi Sampras og måske endda Federer.

Efter Shanghai vender ATP Touren tilbage til Europa med større turneringer i Basel, Wien og Paris – og mindre turneringer i Moskva, Antwerpen og Stockholm.

Ud over kampen om de sidste pladser til sæsonfinalen, vil dramaerne her formentlig være, om Federer kan vinde sin hjemby Basel for 10. gang (som det lykkedes ham med græsturneingen i Halle i juni), og om 1000 points-turneringen i Paris igen i år skal have en vinder fra Next Generation.

Sidste år slog russiske Khachanov sensationelt Djokovic i finalen, og fik sit gennembrud.

Artiklen er skrevet af: Ron Amir

Forrige artikelKampe uge 41: ATP-giganterne i Shanghai. WTA race fortsætter i Linz
Næste artikelITF Junior Malaysia: Double titel til Richard og Oskar, som var i single finale
Gæsteskribent
Tennisavisen.dk anvender forskellige gæsteskribenter, der bidrager med nyheder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen. Denne artikel er skrevet af en gæsteskribent.