For en uge siden vandt Frederik Løchte Nielsen sin double-titel no. 57, og han var godt på vej mod endnu en titel sammen med Vasek Pospisil, som dog meldte afbud i semifinalen

Mens undertegnede har slappet af ved Gardasøen, har Frederik Løchte til gengæld været i fuld vigør i Sydkorea, hvor han har deltaget i ATP Challenger turneringer i Seoul og Gimcheon, og i denne weekend har han netop spillet sig frem til kvalfinale til næste uges Challenger i Busan mod 3. seedede Yosuke Watanuki (JPN), der er no. 342 på ATP-ranglisten.

I 1. kval-runde trak Løchtes modstander Makoto Ochi (JPN) sig efter at have tabt 1-6 i 1. sæt, og i 2. kval-runde mod 8. seedede Wishaya Trongcharoenchaikul (THA) fik Løchte vendt skuden efter at have tabt 1. sæt i tiebreak 5-7 til sejr 6-7(5), 6-4, 6-0.

I turneringen i Seoul havde Løchte ikke den helt store succes i single-rækken, hvor han måtte nøjes med en enkelt kamp i 1. kval-runde, som han tabte 4-6, 1-6 til 26-årige Yong-Kyu Ling (KOR), men til gengæld gik Løchte hele vejen i double, da han sammen med Toshihide Matsui (JPN) vandt sin 57. double-title i karrieren.

Det dansk-japanske par indledte med sejr i 1/8-finalen 6-4, 6-2 over det koreanske par Young Seok Kim/Duck Hee Lee, der havde wildcard, og i kvartfinalen vandt de 7-6(2), 6-1 over det 1. seedede par Cheng-Peng Hsieh (TPE)/Christopher Rungkat (INA).
Semifinalen mod Tatsuma ITO (JPN) og Mackenzie McDonald (USA) blev en gyser, hvor Løchte og hans makker måtte redde 4 matchbolde.
I finalen mod Ti Chen og Chu-Huan Yi fra Taipei blev sejrscifrene 6-4, 7-6(3).

Finalen kan genses herunder

Løchte fortæller på sin hjemmeside, at de havde spillet en god turnering, hvor de trods de førnævnte matchbolde havde godt styr på kampene, og han var godt tilfreds med sit eget spil, specielt med netspillet i makkerens serv.

Da Løchte vandt double-titel no. 56 blev samtidig offentliggjort en oversigt med alle hans double-titlter

Challenger Drummondville: Double titel no. 56 til Løchte med makker no. 29

Uventet makkerskab med Vasek Pospisil

På grund af successen i double var det ikke muligt for Løchte at stille op til kvalifikationen til turneringen i Gimchen i den forløbne uge, og det var heller ikke muligt at komme ind i double sammen med Matsui, da deres rangering ikke rakte dertil.
Løchte fik det råd at spørge ATP-ranglistens no. 88 Vasek Pospisil (CAN), der for 4 år siden opnåede sin højeste rangering som no. 25 i single, om han ville spille double, og til Løchtes overraskelse indvilgede han i at stille op sammen med danskeren.

492605675DI00187_2014_Frenc
Vasek Pospisil var sammen med bl.a. Raonic og Wozniak blandt de første som fik glæde af det nye elitecenter.

Makkerskabet fungerede godt, idet de i 1/8-finalen vandt 6-2, 7-5 over Brydan Klein (GBR) og Brayden Schnur (CAN), og i kvartfinalen blev det endnu en sejr i 2 sæt 6-3, 6-3 over 4. seedede Cheng-Peng Hsieh (TPE)/Christopher Rungkat (INA), som Løchte og Matsui havde besejret ugen før.

Semifinalen mod 1. seedede John-Patrick Smith (AUS) og Ruan Roelofse (RSA) blev ikke gennemført, hvilket ifølge Løchte skyldes, at Pospisil meldte fra på grund af en skade, som dog ikke hindrede, at han næste dag kunne gennemføre semfinale i single mod Soon Woo Kwon (KOR), som blev besejret 6-1, 6-2.
I finalen søndag tabte Pospisil 4-6, 5-7 til Yoshihito Nishioka (JPN), som havde været igennem kvalifikation og efter 7 sejre vandt titlen.