Der blev virkelig vendt op ned på hvem der er favoritter og hvem der er “underdogs” og må kæmpe en ulige kamp mod stjernerne i de to ATP turneringer i Auckland, New Zealand og Sydney Australien.

I fraværet af de helt store stjerner har to kvalifikationsspillere udnyttet chancen til stryge helt til tops i ATP turneringerne her i starten af året.

I Auckland udnyttede Jiri Vesely, Tjekkiet chancen. Han er  nr. 63 på verdensranglisten og måtte trods det gennem kvalifikation. Det var dog ikke at se i finalen hvor han ikke gav sin modstander Adrian Mannarino, Frankrig nogen chancer og vandt klart 6-3,6-2.

I Apia International i Sydney var det rutinerede Victor Troicki, Serbien der efter en kvalifikationsturnering høstede frugterne af mange års slid. 28-årige Troicki(verdens nr. 92) slog i finalen 27-årige Mikhail Kukushkin, Kazakhstan (verdens nr. 66) med 6-2,6-3.

Så kvalifikationsspillere kan godt slå til. Og det er rigtig flot gjort. Og måske har pludselig nogle “dark horses” til Australian Open.

Forrige artikelITF Traralgon: Francati vinder tæt kamp. Ingildsen og Hannestad tabte
Næste artikelEntryliste: Uge 9, Premier Doha, Caroline, Kvitova m.fl.
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.