Der blev virkelig vendt op ned på hvem der er favoritter og hvem der er “underdogs” og må kæmpe en ulige kamp mod stjernerne i de to ATP turneringer i Auckland, New Zealand og Sydney Australien.

I fraværet af de helt store stjerner har to kvalifikationsspillere udnyttet chancen til stryge helt til tops i ATP turneringerne her i starten af året.

I Auckland udnyttede Jiri Vesely, Tjekkiet chancen. Han er  nr. 63 på verdensranglisten og måtte trods det gennem kvalifikation. Det var dog ikke at se i finalen hvor han ikke gav sin modstander Adrian Mannarino, Frankrig nogen chancer og vandt klart 6-3,6-2.

I Apia International i Sydney var det rutinerede Victor Troicki, Serbien der efter en kvalifikationsturnering høstede frugterne af mange års slid. 28-årige Troicki(verdens nr. 92) slog i finalen 27-årige Mikhail Kukushkin, Kazakhstan (verdens nr. 66) med 6-2,6-3.

Så kvalifikationsspillere kan godt slå til. Og det er rigtig flot gjort. Og måske har pludselig nogle “dark horses” til Australian Open.