Hvis Holger Rune fortsætter storspillet fra Stockholm og de 3 første runder i Basel mod 34-årige Roberto Bautista Agut, kan vente en finale mod enten Carlos Alcaraz eller Felix Auger-Aliassime

Gennem juniorkarrieren er de to 19-årige Carlos Alcaraz og Holger Vitus Nødskov Rune blevet spået en gylden fremtid, hvor de vil være med til at præge tennistoppen, når Roger Federer, Rafael Nadal og Novak Djokovic nærmer sig pensionen.

De samme forventninger er der fortsat også til den 3 år ældre canadier Felix Auger-Aliassime, der allerede som 14-årig vandt sin første ATP Challenger titel, og han har – ligesom “Big 3” – været et forbillede forbillede for Holger.

Felix Auger-Aliassime og Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Privat – Felix Auger-Aliassime

Canadieren har de seneste sæsoner befundet sig lige under top 10, selvom de fleste formentlig havde forventninger om, at han allerede nu ville befinde sig konstant i top 10, men lidt for store udsving i præstationerne har dog forhindret, at han er nået helt til tops.

I de seneste uger har Auger-Aliassime imidlertid været langt mere stabil, og han er i øjeblikket inde i en stime, hvor han har vundet 11 kampe i træk, hvilket har resulteret i ATP 250 titler i både Firenze og Antverpen, og han bejler til en 3. titel i træk i denne uge ved ATP 500 i Basel, hvor han lørdag kl. 1430 spiller semifinale mod Carlos Alcaraz.

Alcaraz har siden US Open, hvor han både vandt titlen og erobrede 1. pladsen på ATP-ranglisten, lidt nederlag til Auger-Aliassime ved Davis Cup mod Canada og i 1. runde ved ATP 500 i Nur-Sultan i Kazakhstan til David Goffin (BEL), der trådte ind som Lucky Loser i stedet for Holger, der meldte afbud.

I 1. runde i Basel var Alcaraz overraskende ude i tovene mod no. 48 Jack Draper (GBR), der førte 5-4 i 3. sæt, inden spanieren trak sejren hjem 3-6, 6-2, 7-5, men både i 1/8-finalen mod Botic Van De Zandschulp (NED) og kvarfinalen mod landsmanden Pablo Carreno Busta vandt Alcaraz komfortable sejre i 2 sæt.

Selvom canadieren vandt det seneste indbyrdes opgør og har spillet overbevisende i Basel, tror bookmakerne dog mest på spansk sejr, og Alcaraz er også bookmakernes favorit til titlen.

I den anden semifinale er det dog ikke ranglisten, der er udslagsgivende hos bookmakerne, når 6. seedede no. 22 Roberto Bautista Agut (ESP) møder no. 25 Holger, der med en sejr vil passere spanieren på ranglisten, hvor han på mandag i så fald vil være i top 20 som no. 18 uanset om han vinder finalen eller ej.

Spanieren vandt efter indædt kamp i kvartfinalen 7-5, 7-6(5) over hjemmebane håbet Stan Wawrinka, som derved går glip af at møde Holger, men det gør han dog alligevel, når de i næste uge – formentlig tirsdag – mødes i 1. runde ved ATP 1000 i Paris.

Efter kampen blev det dog Bautista Agut junior, der stjal showet.

Uanset om Holger eller Bautista Agut kvalificerer sig til finalen, forventer bookmakerne at titlen bliver vundet af vinderen af den første semifinale, men hvis man vurderer isoleret på baggrund af dagsformen, er det faktisk Holger, der har præsteret bedst hidtil under turneringen, hvor han har videreført det ekstremt høje niveau fra sidste uge i Stockholm.

ATP 250 Stockholm: Holger Rune blandt legender som vinder af den traditionsrige Stockholm Open

I 1. runde havde 7. seedede Alex De Minaur chancen for at revanchere nederlaget fra semifinalen i Stockholm, men Holger fortsatte det tempofyldte spil fra finalen med ganske få fejl i 1. sæt, og derved var De Minaur chanceløs, og Holger vandt sættet 6-2.
I 2. sæt havde australieren dog en enkelt break-mulighed ved 2-1, og han fulgte med til 5-5, inden Holger brød serven og derefter lukkede kampen 6-2, 7-5.
Herunder et “moment of magic” fra kampen.

I 1/8-finalen mod no. 100 Ugo Humbert (FRA) var 1. sæt præget af, at begge servede eminent, men ved 4-4 faldt franskmandens niveau, hvilket Holger straks udnyttede og brød rent, og han lukkede sættet med et rent parti til 6-4.

I 2. sæt havde Holger fået bedre styr på servereturneringerne, og allerede i det første parti måtte franskmanden redde 2 danske break-muligheder, og i det 3. forsøg brød Holger til 0-1, og efter yderligee et break til 1-4, var kampen reelt afgjort, selvom Humbert havde en enkelt break-back mulighed, inden Holger vandt sit serveparti til 5-1.
Efter et rent fransk serveparti, hvor Holger ikke investerede den store energi, vandt han derefter sit eget serveparti, som sikrede sejren 6-4, 6-2.

Kvartfinalen mod no. 51 Arthur Rinderknech (FRA) blev næsten en tro kopi, idet franskmanden bombede 1. server afsted uden mulighed for at være i nærheden af et break, men Holger gav heller ingen åbninger i sine servepartier, men han havde dog selv en enkelt break-mulighed ved 5-5.
Sættet blev derfor afgjort i tiebreak, hvor Holger satte alle franske server i spil, og han vandt samtlige point og dermed 7-0 i tiebreak.

2. sæt fulgte ligeledes mønstret fra kampen mod Humbert, idet Holger brød til 1-2 efter 15-40, og han afgav kun i alt 3 point i egen serv, inden han løftede spillet til nye højder, da han brød rent til slutresultatet 7-6(0), 6-2.

Semifinalerne kan følges på TV 2 Sport, hvor Alcaraz og Auger-Aliassime indleder kl. 1430, og tidligst kl. 1600 følger Holger og Bautista-Agut.

 

Forrige artikelDH 1. runde: Spænding fra start
Næste artikelATP 500 Basel: Mental kraftpræstation sikrer Holger Rune både top 20 og første ATP 500 finale
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.