Caroline Wozniacki har 5 gange været i 4. runde ved Wimbledon. Kun en sensation kan forbedre dette i år

Efter en resultatmæssig mindre god sæson i 2015 og starten af 2016 efterfulgt af en længere skades-pause levnes Caroline Wozniacki ikke store chancer for at forbedre sit hidtil bedste resultat ved Wimbledon, hvor hun aldrig er nået forbi 4. runde (R16 eller 1/8-finale).

Alt taler da også for, at Caroline igen i år vil være ude senest i 4. runde, hvor hun med 99 procents sandsynlighed kan møde selveste Serena Williams, der er forsvarende mester ved Wimbledon, som desuden er hendes seneste Grand Slam titel.

Efter den lange skadespause siden slutningen af marts, hvor Caroline ikke spillede turneringer i hele grus-sæsonen, har hun i optakten til Wimbledon fået 6 kampe på græs, med 3 sejre og 3 nederlag, men vigtigst er dog, at hun i de seneste 3 kampe i Eastbourne tilsyneladende igen kunne spille på et rimeligt højt niveau, hvor hun i de to første turneringer i Nottingham og Birmingham tilsyneladende stadig var påvirket af skaden – måske ikke rent fysisk men snarere mentalt på grund af usikkerhed om, hvor meget hun kunne belaste den skadede ankel.

Skaden havde desuden – ifølge meldinger fra hendes far – betydet, at Carolines fysiske form endnu ikke var helt oppe på det niveau, som normalt er kendetegnende for hende, og når alt dette tages i betragtning, var det heller til at forvente, at hun kunne præstere på absolut topniveau i disse turneringer.

Flere drabelige dyster mod Svetlana Kuznetsova

Spillet i den seneste turnering kan dog give basis for “forsigtig optimisme”, når Caroline i 1. runde møder 13. seedede Svetlana Kuznetsova (RUS), som hun har haft mange drabelige opgør imod.
Det mest berømte af dem er formentlig 1/8-finalen ved US Open 2009, som Anders Haahr Rasmussen udførligt beskriver i bogen “En bold ad gangen”, hvor Caroline var helt nede i sækken, mens den dobbelte Grand Slam vinder Kuznetsova befandt sig i den mentale zone, hvor hun kunne det hele, men danskerens fighter-evner holdt hende inde i kampen, som hun en smule sensationelt – med det yderste af neglene – fik vendt til sejr 2-6, 7-6(5), 7-6(3), hvorefter hun som de fleste husker nåede finalen, hvor hun tabte til Kim Clijsters (BEL).

Sejren var uden tvivl stærkt medvirkende til, at Caroline i de efterfølgende indbyrdes opgør havde krammet på russeren, som tabte i to sikre sæt til Caroline i både Montreal 2010 og Dubai 2011, og samme år mødtes de atter ved US Open, hvor Kuznetsova igen var ved at få et overtag, men igen blev besejret 6-7(6), 7-5, 6-1.

Efter et par års “våbenhvile” mødte de hinanden 2 gange i 2013, hvor det igen blev tætte opgør, men begge gange med Kuznetsova som vinder 7-6(4), 1-6, 6-2 i Sydney og et par uger senere i 1/8-finalen ved Australian Open 6-2, 2-6, 7-5.

For et år siden mødtes de for første gang på græs i Eastbourne, hvor Caroline vandt 6-7, 6-3, 6-1.
Det seneste møde var i Zhuhai i Kina, hvor Caroline førte 5-2 i 1. sæt, som hun dog tabte og ved 2-2 i 2. sæt måtte hun trække sig.

Den samlede indbyrdes statistik siger 6-5 til Caroline, og det er formentlig umuligt at forudsige, hvem der trækker det længste strå, når de tirsdag mødes i 1. runde ved Wimbledon.

Siden French Open, hvor Kuznetsova tabte 3-6, 4-6 i 1/8-finalen til den senere vinder Garbine Muguruza (ESP), har hun kun spillet en enkelt kamp i sidste uge, hvor hun i 1. runde i Eastbourne tabte 6-2, 4-6, 5-7 til no. 65 Kateryna Bondarenko (UKR), som havde spillet kvalifikation, hvilket ikke indikerer topform fra russeren, så i det lys må vurderingen være, at Caroline har en rimelig god chance for at gå videre.

Hvis den forudsigelse holder stik, vil Caroline have virkelig gode chancer for også at vinde næste kamp, hvor hun møder vinderen af no. 229 Tara Moore (GBR), der har wildcard, og no. 132 Alison Van Uytvanck (BEL), som kun de største Wozniacki-kritikere kan finde på at gøre til favorit mod danskeren.

I 3. runde kan vente et nyt uforudsigeligt opgør, hvis 18. seedede Sloane Stephens (USA) lever op til forventningerne og først vinder over Shuai Peng, som efter en lang skadespause endnu ikke har præsteret nævneværdige resultater, og derefter over no. 104 Anna Tatishvili (GEO) eller no. 128 Mandy Minella (LUX).

Stephens har i 2016 vundet 2 International turneringer – Auckland, Acapulco – samt Premier turneringen i Charleston, så Caroline kan blive nødt til at spille op til sit bedste for at nå 1/8-finalen for sjette gang ved Wimbledon.

Herefter skal man være super-optimist for at tro på, at Caroline for første gang i karrieren når videre til kvartfinalen, hvor det i stedet må formodes, at Serena Williams vil være at finde, hvis hun altså ikke “flopper” i en af de første runder, hvilket dog er set før i Grand Slam sammenhæng, men den mulighed indgår ikke i denne forhåndsvurdering, og derfor bliver Carolines eventuelle muligheder længere fremme i turneringen ikke berørt.

Svært at pege på andre favoritter end Serena

Umiddelbart kan det være svært at pege på en oplagt favorit til titlen, når man bort fra 1. seedede Serena Williams (USA).
French Open vinderen, 2. seedede Garbine Muguruza (ESP) var allerede i 1. runde i store problemer mod no. 68 Camila Giorgi (ITA), som på sine bedste dage kan gøre livet sur for de bedste, men spanieren fik dog reddet en 3-sæts sejr hjem 6-2, 5-7, 6-4.
Ofte har favoritterne det svært i 1. runde, hvorefter de i løbet af turneringen gradvist løfter niveauet, så Muguruza må absolut ikke udelukkes fra kandidat-feltet.

3. seedede Agnieszka Radwanska (POL) har tidligere været i finale ved Wimbledon mod Serena, som hun endda tog sæt fra, men hun har ligesom Caroline ofte svært ved at stå imod de meget powerbetonede spillere, når de rammer dagen, så det er tvivlsomt, at hun kan gå hele vejen.

Angelique Kerber, der er seedet 4 i kraft af de mange point fra titlen ved Australian Open, har ikke siden da ramt sit højeste niveau, og det samme gælder den dobbelte Wimbledon-vinder 10. seedede Petra Kvitova (CZE).

5. seedede Simona Halep (ROU) bør altid regnes med som titel-kandidat.
Hun er startet med 6-4, 6-1 sejr over no. 40 Anna Karolina Schmiedlova (SVK), og hun får næppe problemer i 2. runde mod no. 111 Francesca Schiavone (ITA), så måske kan hun efter et par overkommelige opgaver i starten finde et niveau, så hun kan være med i outsider-feltet.

Halep kan dog få problemer i 3. runde mod 26. seedede Kiki Bertens (NED), og endnu større problemer i 1/8-finalen mod 9. seedede Madison Keys (USA), som er oplagt at nævne som kandidat.

Flere andre kunne med god grund også nævnes, da det mest forudsigelige i kvindetennis for tiden er, at det er uforudsigeligt.

Som tidligere omtalt er Caroline Wozniacki ikke den eneste danske statsborger, som deltager i damesingle ved Wimbledon, da Julia Boserup, som er både dansk og amerikansk statsborger, har kvalificeret sig til hovedturneringen.
Hun tilskrives rimelige chancer mod no. 103 Tatjana Maria (GER) i 1. runde, hvorefter der skal leveres en sensation, hvis hun også skal besejre 8. seedede Belinda Bencic (SUI), som også bør tilhøre kandidat-feltet, men hun har endnu ikke for alvor fået det helt store gennembrud, som mange længe har ventet på.

Wimbledon kval: Julia Boserup suveræn gennem kvalifikation

Wimbledon kan følges på TV3 Sport og flere baner på Viaplay

I flere år har Wimbledon været den eneste Grand Slam turnering, hvor danske seere ikke selv kun vælge andre kampe, end der vises på TV3 Sport 1 og 2.
Det blev der efter gentagne opfordringer omsider mulighed for i 2015, og det samme er tilfældet i 2016, hvor Viaplay viser kampe fra Centrecourt, Court 1, 2, 3, 12, 16, 18.

Det er ganske vist færre baner, end man har mulighed for at følge i de 3 øvrige Grand Slam turneringer, hvor man på Eurosport Player selv kan vælge på stort set alle baner, men til gengæld er prisen 200 kr. højere hos Viaplay, hvor Sportspakken koster 269 kr./md.
Man kan også vælge Viaplay Total til 299 kr./md., hvis man også ønsker adgang til en masse film.

Spilleprogrammet for tirsdag viser, at Caroline og Kuznetsova spiller 3. kamp på Centrecourt, og der er nærmest statsgaranti for, at den bliver vist på TV3 Sport 1.
Forinden spiller Serena Williams kl. 1400 mod no. 150 Amra Sadikovic (SUI), og derefter herre-kampen mellem 2. seedede Andy Murray (GBR) og Liam Broady (GBR).

Da de 2 første kampe må forudses at give sikre sejre uden afgivelse af sæt, kan Carolines kamp måske starte omkring kl. 1730, men vær opmærksom på, at det kan variere en del.

Desværre er Julia Boserups kamp mod Tatjana Maria placeret som 3. kamp efter to herre-kampe fra kl. 1230 på Court 9, som ikke vises på Viaplay.

 

Forrige artikelTE U14 EM Piger: Danmark til slutspil efter match-tiebreak
Næste artikelITF Helsingborg: Olga Helmi tabte i 2. runde af kvalifikationen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.