Camilla Martin og Kenneth Carlsen på taget styrer slagets gang under Wimbledon, hvor Carsten Sæbye og Tine Scheuer-Larsen er på første parket på Centrecourt, mens Stine Jensen skaffer interviews

Thomas Heiredal, der er Redaktør/Producer hos TV3 Sport har fremsendt en kort redegørelse, der dog endte med at blive længere end planlagt, om TV-stationens mål og ambitioner i forbindelse med dækningen af Wimbledon de kommende 2 uger.

De overordnede rammer bliver de samme som tidligere med Camilla Martin som vært i studiet på taget på Wimbledon, Tine Scheuer-Larsen og Kenneth Carlsen som eksperter, mens Carsten Sæbye er hovedkommentator på anlægget.
Desuden medvirker Stine Jensen, der laver interviews og reportager fra og omkring anlægget.

Der bliver vist så meget tennis som muligt på både TV3 Sport 1 og 2 med Danske kommentatorer, og på Viaplay bliver der vist tennis på flere baner fra kl. 1230 – oftest med Engelske kommentatorer.
Der kan være tidspunkter, hvor tennis må vige pladsen for andre sportsgrene på en af kanalerne, men det tilstræbes at prioritere det så højt som muligt.

Studiet på taget bliver som tidligere brugt til at holde det hele sammen med gæster, interviews, analyser, højdepunkter, optakter, etc. og der vil være stort fokus på Caroline Wozniacki hele vejen igennem.
Hvis Caroline spiller den tidlige kamp kl. 12:30 på en af yderbanerne, bliver der en ekstraordinær optakt fra kl. 12:00 med primært fokus på hendes kamp.

TV3 Sport laver et nyt tiltag, ”Dagens Debat”, hvor Camilla, Tine og Kenneth og måske en relevant gæst hver dag tager et emne op til debat.
Her vil man forsøge at være skarpe i vinklingen, så der virkelig kommer holdninger, som kan give det kant.
Dette vil både blive lagt på hjemmesiden og på Facebook, og det vil blive en del af TV3 Sports afrundingsprogram hver aften efter den sidste kamp på TV3 SPORT 1.
Her vil der også være højdepunkter, interviews og analyser fra nogle af dagens største kampe.

Tennisavisen på besøg efter “tennis-opvarmning”

Efterfølgende fortalte Thomas Heiredal, at der som optakt til Wimbledon ville blive lavet nogle lidt skæve og anderledes tennis-optagelser på HIKs tennis-anlæg i Havnen, hvor Tine, Camilla og Carsten samt Joachim Boldsen udsættes for nogle af tennis-sportens mange udfordringer, hvilket foregår med en skæv tilgang.
Derved kommer der forhåbentlig mange sjove ting ud af det, hvilket bliver drysset ud over hjemmeside og sociale medier op til og under Wimbledon.

Joachim deltog selvom han ikke skal til Wimbledon denne gang, men han var alligevel med, fordi han er god til både at skabe godt humør – og ikke mindst “dumme sig” på TV.

Herunder et eksempel på hvad der kom ud af anstrengelserne

Tennisavisen havde efterfølgende mulighed for at få en snak med både Carsten, Camilla og Tine (billedet herover).
Tine har tidligere fortalt om sin rolle som tennis kommentator, da hun bl.a. fortalte, at tennis for hende er en livslang kærlighed, og tennis-kommentering står hendes hjerte nær.

Tine Scheuer-Larsen glæder sig til at sætte ekstra fokus på ATP World Tour

Både Carsten og Camilla blev spurgt om, hvilke forudsætninger de har for at beskæftige sig med tennis.

Carsten Sæbye fulgte Wimbledon med Borg og co.

Carsten fortalte, at det er niende gang hans skal kommentere Wimbledon, og interessen for tennis stammer i høj grad fra hans nu afdøde far, der var en stor tennis entusiast og blandt de bedre på motions-niveau.
Faderens interesse betød samtidig, at Carsten – der er årgang 1972 – hver sommer fulgte Wimbledon på TV, hvilket var det første sport han overhovedet fulgte fra tiden med Bjørn Borg, Jimmi Connors og John McEnroe, og han var vildt begejstret for tennis og især Wimbledon.
Han husker tydeligt, at Boris Becker vandt første gang, og da boldene var hvide og Connors spillede med stål-ketsjer, og derfor blev han meget glad, da han i 2007 første gang fik mulighed for at kommentere Wimbledon.

Carsten har på grund af sin interesse tilegnet sig et godt indblik i tennis, som han forstår noget bedre, end han selv behersker spillet.
Han fortalte, at han tidligere – da DK4 havde rettighederne – har kommenteret holdtennis på KB, hvor Frederik Løchte Nielsen vandt alle 3 titler.

I månederne op til Wimbledon sørger Carsten for at forberede sig ved at følge med i, hvordan de forskellige spillere klarer sig.
Wimbledon er for Carsten højdepunktet, og det er helt specielt at kunne følge turneringen fra start til slut på et anlæg, som han betegner som æstetisk og smukt, og oplevelsen er særlig specielt, fordi han har fulgt turneringen fra han var helt lille.

Camilla Martin har altid været fascineret af Wimbledon

Camilla Martins tennis-interesse startede på nogenlunde samme måde som Carsten, blot var det hos hendes mors forældre, at hun sad og så Wimbledon, som var den turnering man gik op i.
Selvom solen skinnede udenfor, sad hun altid og fulgt Steffi Graf, Boris Becker, Monica Seles, Andre Agassi, og hun nævnte endvidere Goran Ivanesevic, som hun var så heldig senere at stå ved siden af under en OL indmarch.
Wimbledon er en skøn turnering, som Camilla kender ud og ind, hvilket hænger sammen med, at hun altid har fulgt den, og det er ikke mange Wimbledon’er hun har misset.

Camilla fremhævede, at den måde Wimbledon arrangeres på med deres mange regler, bevirker at det fungerer upåklageligt, selvom man kan blive irriteret på arrangørerne de første dage, når man arbejder der, og hun forstår udmærket, at det for spillerne er noget helt specielt at være en del af.

Turneringen emmer af traditioner og historik, som arrangørerne gør meget ud af at værne om, og man møder aldrig sure miner, selvom man flere gange dagligt måske ulejliger de vagter, som altid skal følge med rundt på anlægget, og derfor er der ingen forskel på, om det er i starten eller slutningen af turneringen.
Atmosfæren gør, at man føler sig som noget specielt, når man kommer udefra og får lov at være en del af det “tivoli”, som Camilla sammenligner det med, blot med den forskel, at der ikke er forlystelser men tennisbaner, og der er pænt og ordentligt og dekoreret.

De fleste er formentlig klar over, at Camilla selv har været no. 1 i Verden i badminton, som også er en ketsjersport. I dette lydklip kan man høre hende fortælle, hvor svært hun selv oplever det er at spille tennis, og hvor imponeret hun er over de præstationer, som udøverne leverer.

Camilla Martin vært og Stine Jensen reporter

I 2017 er det femte gang, at Camilla er med TV3 Sport på Wimbledon, men i modsætning til de første gange, hvor hun ofte var rundt på anlægget for at lave interviews, har hun nu rollen som vært, som binder tingene sammen og holder øje med vejrudsigter og i det hele taget holde tråd i ting, herunder også Kenneth Carlsen, der fungerer som ekspert i studiet på taget, hvor Camilla har sin base.

Stine Jensen får mere Camillas tidligere rolle med at færdes rundt på anlægget og lave interviews.
Dog er planen, at Caroline Wozniacki efter sine kampe kommer op på taget, hvor Camilla står for interviewet.

Sidste år fik Caroline kun en enkelt kamp, da hun tabte til Svetlana Kuznetsova i 1. runde, men til gengæld gik det bedre for Julia Boserup, der er både Amerikaner og Dansker, men der er dog ikke gjort særlige forberedelser, da den mere detaljerede planlægning afventer, hvordan lodtrækningen bliver.

Stine Jensen
Foto: Privat – Stine Jensen

Stine var ikke med under ovennævnte optagelser, da hun afvikler ferie, inden turen går til Wimbledon. Hun har dog fremsendt disse betragtninger til Tennisavisen:

Wimbledon-anlægget er for mig som den her boble, der har sine egne love og regler, og hvor man skal være noget helt specielt for at få adgang. Derfor går jeg ind til turneringen med en følelse af, at det bliver 14 dage, hvor man lidt ekstraordinært har fået lov til at være gæst i en helt anden verden. Men hvor man skal huske, at man er en ret vigtig gæst og de danske seeres mulighed for at se, hvad der sker bag de eksklusive vægge.

Jeg har selv siddet klistret til tv-skærmen så længe, jeg kan huske. Det var noget af det fede ved at have lang sommerferie, da man gik i skole. Der gik man ikke glip af noget i løbet af de 14 dage. Under Wimbledon sidste år var jeg med på redaktionen i Danmark, og i år får jeg så den store ære at være med, hvor det hele sker. Jeg forventer 14 utroligt hårde dage med fuld smæk på, hvor man som reporter både skal være ekstremt opsøgende og indsamle alle de historier og interview, man kan komme i nærheden af, men samtidig have respekt for den etikette, der eksisterer på anlægget.

Det er et event, hvor der hvert år bliver skrevet tennishistorie, og det fantastiske ved Wimbledon er, at der hvert år dukker nye historier eller spillere op, som fanger publikum og seere. Det kan være alt fra en Court 18-kamp, der pludselig varer over 11 timer til en dansk-amerikaner, der tager røven på os alle sammen. Og helt personligt glæder jeg mig selvfølgelig til at følge op på alle de spillere, episoder og historier, der kommer til at gøre Wimbledon 2017 til noget særligt.

På Centrecourt mellem Frankrig og Australien

Camilla blev spurgt, hvordan mulighederne er for at komme ind på de forskellige baner, hvilket nogle gange kræver, at man må “fedte” lidt for arrangørerne, men indtil videre har hun altid haft mulighed for at komme ind på de baner, hvor Caroline Woznacki har spillet.
Det er dog ikke helt let at få lov til, og man får i sådanne tilfælde et specielt adgangskort, hvor man bliver placeret i et lille hjørne.

Ofte er det dog lettere for både Camilla og Kenneth at kunne følge kampene på skærmen, når det skal bruges arbejdsmæssigt i presserummet eller på taget.

Carsten og Tine, der primært kommenterer kampene, har det helt specielle privilegium, at de er placeret i et kommentator-boks på selveste Centrecourt, hvilket Tine betegner som de absolut bedste pladser man kan få som kommentator.
De kan følge kampene fra andre baner på skærme, så de derved også kan kommentere kampe, som ikke spilles på Centrecourt.

Carsten fortalte, at der er kommentatorer fra 4 lande i kommentator-boksen, og Danmark har altid Australien til venstre og Frankrig til højre.
Eneste adskillelse er et lille fremspring, og derfor kan der nogle gange godt være noget støj fra kollegaerne, når der bliver råbt højt, hvilket ikke helt kan undgås, når man som kommentator bliver revet med i begejstringen, når eksempelvis Australierne “går amok”.

Carsten og Tine har dog ind imellem pauser, hvor seerne kan høre andre stemmer, så de har mulighed for at få noget at spise samt komme lidt rundt på anlægget, som er et fantastisk sted at færdes på.
Desuden har de mulighed for at gå ned og se spillerne træne om morgenen.

Interview med tillidsfuld og afklaret Wozniacki

Som optakt til Wimbledon havde Camilla Martin besøgt Caroline Wozniacki i Monaco, hvor der blev optaget et interview, der nærmest var en “samtale” mellem to sports-personligheder.
Caroline svarede åbent og ærligt på spørgsmålene fra Camilla, som selv fornemmede at Caroline var afslappet og tillidsfuld overfor intervieweren.

En medvirkende årsag til den afslappede atmosfære under interviewet kan være, at Camilla selv som tidligere Verdens-etter har været i lignende situationer og oplevet det pres, der er forbundet med at deltage i store turneringer, hvor forventninger og nerver spiller ind og påvirker præstationerne.

Camilla fornemmede, at Caroline har fået et mere afslappet forhold til betydningen af, om hun er i top 10 eller vinder en Grand Slam, da hun under alle omstændigheder kan se tilbage på en karriere, hvor hun har opnået helt unikke resultater, uanset om det lykkes at få en Grand Slam titel eller ej, og derfor fornemmede Camilla også, at Caroline ikke vil lade det være et pres, som vil hæmme hende i den fortsatte karriere.

Hele programmet  “Caroline før Wimbledon” kan ses i fuld længde på goo.gl/rc5yZz

Forrige artikelWTA Eastbourne: Caroline videre i det hårde britiske program
Næste artikelITF Junior Bodum: Clara Tauson i semifinale efter sejr over 18-årig Tysker
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.