HIK og KB delte medaljerne imellem sig, da finalerne blev afgjort i sidste weekend.

Det københavnske lokalderby byder hvert år på mange fine opgør. Det er hér, at en relativ uprøvet spiller har mulighed for at teste sit talent mod en bedre og mere rutineret modstander. Med knap 125 tilmeldte spillere var der lagt op til mange spændende opgør ved mesterskaberne i hovedstaden. At flere af de allerbedste havde prioriteret udenlandske turneringer højere, kom ikke som nogen overraskelse. Enkelte havde helgarderet sig og meldt sig til hér og der med mulighed for at hoppe ind, hvis en tidlig eksit i andet regi gav plads i lokalderbyet.

Pigernes finale hos U10érne blev et sjældent opgør mellem to søstre. HIK´s Vigga Scheuer Moesgaard havde i semifinalen overraskende besejret topseed Rigmor Baggaard Kofmann 6/2 6/3. Og da Carli Scheuer Moesgaard i sin semifinale besejrede 2. seed Anna Kjeldsen (HIK) 6/3 6/4, var søskendeopgøret en realitet. Familieopgøret og guldet blev vundet af Carli med 6/3 6/4.

HIKerne Bastian Rosenkranntz-Vittrup og Andreas Just-Bomholdt var topseedede hos drengene. Men da Bastian i semifinalen tabte til klubkammeraten, 4. seed Gustav Gjestrup, og Andreas slog 3. seed Aksel Lund Østergaard (jo, han er også fra HIK), var det 2. seed vs 4. seed, Andreas vs Gustav i finalen. Og det var Andreas, der var bedst og han som nu kan kalde sig for Københavnsk Mester.

Familien Just-Bomholdt tog endnu en guldmedalje hjem i U12 damesingle. Emilie Just-Bomholdt var seedet til at møde B93´s Zoe Helle Du Pasquier Jensen i finalen. Et opgør mellem nr. 1 og 2 på DTF´s rangliste. Og de viste deres suveræne styrke hele vejen til finalen. Ingen afgav sæt, før de stod over for hinanden i finalen, der blev afgjort i tre sæt med Emilie som vinder med 3/6 6/2 6/0.

Hos U12 drengene vandt HIK´s Cornelius Alexander Shalmi KM efter en spændende tresætter over KB´s Oliver Steines 6/0 6/7(2) 6/0.

U14-pigernes guld gik til KB´s Olivia Thiemke. Hun kan fortjent kalde sig Københavnsk Mester efter en flot turnering med tre suveræne sejre op til finalen. Finalemodstanderen, klubveninden Divine Dasam Nweke meldte imidlertid fra og dermed var det Thiemke, der løb med såvel æren som titlen.

Hos drengene var HIK´s Valdemar Frederik Pape suveræn. I finalen besejrede den 1. seedede U14ér Silas Christmas-Møller fra KB 6/0 6/0.

Pigernes U16/U18 finale blev vundet af Frederikke Woller Kvist efter en tæt tresætter over B93´s Amalie Piculell. 7/6(4) 2/6 6/1.

HIK´s Carl Emil Overbeck var en tand bedre end alle sine modstandere på sin vej til U16 titlen. Efter at have siddet over i 1. runde afgav han blot 8 partier, inden han kunne kalde sig for Københavnermester. I finalen besejrede han KB´s Felipe Stevn Mikkelsen 6/2 6/1.

U18 mesterskabet gik til KB´s Vladimir Ristic, der i finalen slog B93´s Alexander Chalmer 6/2 6/2.

Med 7 guld toppede HIK suverænt de Københavnske Mesterskaber. KB tog 4 stykker af det ædle metal.

Øvrige finaleresultater:

U12 pigedouble: Just-Bomholdt/Sigersted-Rasmussen (HIK) vs Stephensen/Jønck (HIK) 6/0 6/1

U12 drengedouble: Christmas-Møller/Krüger (KB) vs Delfort/Steines (KB) WO

Forrige artikelITF Junior Columbia: Patrick Kristensen tabte til taktisk smart kontraspiller
Næste artikelAustralian Open 2017: Johanna Konta var for stærk en cocktail
Claus Holmen
Claus Holmen er 59 år, spiller motionisttennis, og er far til et par tennisglade knægte. Claus følger dansk tennis på nært hold – fra de laveste motionistrækker til toppen af eliten. Han rejser rundt og møder en masse tennisspillere, trænere og forældre i alle afkroge af det danske tennislandskab. For Claus rummer en hver sejr i hvilken som helst turnering lige så meget drama som en Wimbledon-finale.