Dutch Bowl er en TenPro turnering, som er et relativt nyt hollandsk turneringskoncept, hvor alle deltagere sikres flere kampe. Erwin Mesic vandt både i sin egen årgang 2004 og 2003

Ofte oplever talentfulde danske juniorer, at det kan være ekstremt svært at nå langt i internationale turneringer under både Tennis Europe (TE) og ikke mindst under ITF, hvor modstanderne kan være indtil 18 år.

For et par uger siden blev gennemført en ITF Grade 4 turnering i KB og ugen efter en Grade 5 i Roskilde, hvor mange danske spillere fik mulighed for at få en fornemmelse af, hvad der skal til for at gøre sig gældende, og selvom der er tale om de 2 laveste ITF kategorier, måtte langt de fleste sande, at det kræver noget ekstraordinært for at nå forbi de første runder.

Det samme gælder til en vis grad i turneringer under TE, selvom disse turneringerne også er opdelt i forskellige kategorier i de enkelte årgange, men da de som regel afvikles som cup-kampe, vil halvdelen af deltagerne opleve, at de kun får en enkelt kamp.

For et par år siden blev et turnerings-koncept med navnet TenPro skabt af et hollandsk team ledet af Goran Novakovic.
Konceptet sikrer at alle deltagere i turneringen, der afvikles over en hel uge, får mindst 4 kampe i de kategorier, hvor de stiller op.

13-årige Erwin Mesic har netop sammen med Euroelite Tennis under ledelse af Adam Blicher deltaget i TenPro turneringen Dutch Bowl i Gendringen i Holland, hvor han både stillede op i sin egen årgang 2004 og i den ældre årgang 2003, og derved var han garanteret mindst 8 kampe i turneringen, hvor der var deltagere fra flere lande.

Det er 3. gang, at Adam Blicher er af sted til en TenPro turnering, og han betegner det som et genialt turneringsformat, hvor der både er åbnings- og afslutningsceremoni, og Adam påpeger, at der ikke er stres med at arrangere overnatning og fly.

Der spilles “Golden point”, dvs. afgørende point ved 40-40, og der spilles fuldt tredje sæt, on court coaching mellem sæt er tilladt.
Desuden fremhæver Adam, at der er god stemning og fokus på mange af de samme værdier, som Dansk Tennis Forbund værdsætter for de unge: “fight, fællesskab og fairplay”.

Erwin dominerede i sin egen årgang 2004, hvor Adam dog påpeger, at han var udfordret i semifinalen af hans svenske team-kammerat fra EuroElite, Felix Diedrichs, selvom sejren lød på 6-0, 6-3.
I finalen vandt Erwin 6-1, 6-1 over Rafael Yemer (SWE).

Erwin var også dominerende i de første par kampe i 2003-kategorien, hvor han først vandt 6-0, 6-0 over Niek Konig (NED) og i kvartfinalen 6-1, 6-0 over Mugnier Baptiste (FRA).

I semifinalen mod Aditya Chopra (IND) var Erwin dog bagud med dobbelt break ved 1-4, og han var stadig nede med break ved 4-5, men i sidste ende fik han hevet sejren hjem 6-2, 4-6, 7-5, hvilket Adam betegnede som turneringens comeback.
I finalen vandt Erwin 6-2, 6-2 over Danil Struk (LTU), som han i 2004-kategorien havde besejret i kvartfinalen.

På billedet herover får Erwin overrakt prisen som “turneringens spiller”, og som en bonus fik han en original Kei Nishikori ketsjer med både signatur og samme specifikationer, som den japanske stjerne-spiller benytter.
Adam fremhæver Erwin som en super ambassadør for dansk tennis på og uden for banen gennem hele ugen.

Adam vurderer på baggrund af de 3 turneringer, som han har overværet den seneste halve år, at niveauet i TenPro er lidt lavere end ved TE, og at det er en genial måde at starte med at spille international tennis, og han slutter med denne tilføjelse:

Når man så har bevist, at man kan slå niveauet ligesom Erwin og tidligere Oliver Steines gjorde i December på Rafael Nadal Akademiet, så kan man hoppe ud i Tennis Europe turneringer.

Forrige artikelChampions Battle 2018 – The Next Generation
Næste artikelDagens kampe onsdag 28. februar: Pouille i revanchematch mod Khachanov på TV3 Sport kl. 13
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.