Buckeyes sejrsstime blev brudt i kvartfinalen ved NCAA Tennis Championships, hvor Mikael Torpegaard løb ind i årets to første nederlag

Efter en uafbrudt stime med lutter sejre, som har placeret Mikael Torpegaard på 1. pladsen i single på college-ranglisten siden 18. april, tabte Mikael for første gang en kamp i single siden han i november 2015 tabte 6-4, 3-6, 2-6 til svenske Andre Goransson.

I 1/8-finalen ved NCAA Tennis Championships for hold vandt Buckeyes fra Ohio State University fredag den 20. maj 4-3 over University of Texas, og derfor gik holdet videre til kvartfinalen, selvom Mikael Torpegaard tabte 1. singlen mod no. 68 George Goldhoff, som efter at have vundet 1. sæt 7-4 i tiebreak gjorde rent bord i 2. sæt og vandt 7-6(4), 6-0.

I de 2 forudgående single-kampe for Buckeyes blev Mikaels kampe ikke færdig-spillet, da de 4 nødvendige sejre var sikret inden, og derfor blev begge kampe afbrudt.
I den sidste af disse kampe fik Mikael som tidligere omtalt krampe i begge ben.

College Tennis: Bjerrehus revanche mod Ohio. Torpegaard i krampe (15. maj 2016)

I søndags mødte Buckeyes i kvartfinalen California Golden Bears, som har Mads Engsted på holdet.
Mads spillede 3. doublen sammen med J.T. Nishimura og med sejr på 6-3 over Hugo Di Feo og Matt Mendez sikrede de Californien 1-0 føring, da 2. doublen med svenskerne Andre Goransson og Oskar Wiberg vandt 6-3 over Martin Joyce og Ralf Steinbach.

Derved fik det ikke pointmæssig betydning, at Mikael Torpegaard og Herkko Pollanen forinden havde vundet 1. doublen 6-1 over Filip Bergevi.

I den sidste ende blev 1. singlen mellem Mikael Torpegaard og Florian Lakat afgørende for den endelige sejr.
California kom på 2-0, da no. 119 Filip Bergevi vandt 4. singlen 6-4, 6-2 over Ralf Steinback.
Martin Joyce reducerede til 1-2 med sejr i 6. single over Nishimura 6-3, 6-2.
No. 124 Oskar Wiberg bragte California på 3-1 mod no. 103 Herkko Pollanen 6-4, 6-3.
No. 45 Hugo Di Feo reducerede til 2-3 med 3-6, 6-4, 6-3 over Billy Griffith i 3. singlen, hvorefter 2. singlen no. 88 Chriz Diaz udlignede til 3-3 mod no. 31 Andre Goransson 5-7, 6-3, 6-2.

I 1. singlen havde no. 30 Florian Lakat havde vundet 1. sæt 6-3 og Mikael 2. sæt 6-2, og kampen blev derfor afgjort i en gyser af et 3. sæt, hvor Mikael havde chancen for at serve kampen hjem ved stillingen 5-3, men Lakat fik udlignet, og sættet blev tvunget ud i en tiebreak, hvor Mikael udlignede fra 0-3 til 3-3, hvorefter de fulgtes ad til 6-3, inden Lakat vandt de to afgørende bolde og med cifrene 6-3, 2-6, 7-6(6) sikrede den samlede sejr.

California og Mads Engsted på livestream mandag kl. 2300 mod Virginia

California møder allerede mandag kl. 2300 dansk tid Virginia i semifinalen, som kan følges på livestream på http://streamingtennis.com/Tulsa/

Mads Engsted bekræfter, at han helt sikkert er med i double, mens det fortsat er uvist, om han også spiller single, hvor han i 2016 er noteret for 4 sejre og 2 nederlag samt en ikke færdigspillet kamp, hvor han førte 5-1 i 3. sæt.

Mads forudser en meget tæt kamp, hvor Virginia som no. 1 er favoritter, men California har spillet godt og har meget selvtillid, og derfor tror de på sejren.

Da det i øjeblikket regner i Tulsa, forventer Mads at kampen bliver lidt forsinket, og den bliver formentlig spillet indendørs.